"I Rumänien delar man på allt"

Tydligen har vi haft internet hela tiden i våran lägenhet, eller det är inte vårat inetrnet utan någon grannes men de har ingen säkerhetfunktion så det är bara att koppla upp. Jag fick inte till internet från början för jag hade ändrat IT-adressen förut när vi använde internet i början men Barbara hjälpte mig så nu är det fixat! Lite ironiskt är det dock eftersom både jag och Alex var på ett café innan idag för att komma åt internet. Och Barbara och Christina kom nyss hem från samma café där de använde internet. Sen upptäcker vi att vi har det här hemma! Christina sa något väldigt bra 'In Romania they share everything', vilket är sant. På caféet de hade varit på hade till och med någon lämnat sin mobil på laddning, haha. Och då kommer Alex med kommentaren 'It's a heritage of comunism that they have to share'. Vi lever i ett spännande land!


Här är bilden på chokladkaksflingorna som jag skrev om tidigare.


Min hylla på Kaufland. Full med sockerfria produkter!

Fredagkväll på Kaufland

Det blev ingen resa till Timisoara, jag ändrade mig i sista minut. Det blev en mysig hemmakväll istället. Anledningen var nog att det hela kändes väldigt oplanerat och vi visste knappt hur vi skulle ta oss dit. Det får helt enkelt bli Starbucks någon annan dag ;) Men Barbara, Christina, Denise och Jeanne åkte dit. De liftade och det hade tydligen gått bra. Mötte nyss Christina och Barbara ute på gatan och de hade famnen full med mat, vi är alla hungriga volontärer :P Jag och Alex sitter nu på ett café som har tillgång till internet :) Men den 3:e november får vi internet till våran lägenhet!!! Längtar!

Så igårkväll var jag med Eli. Vi gick till Kaufland som börjar bli vårat stammisställe. Det är ett stor tyskt supermarket och har allt mellan himmel och jord. Vi köpte lite mat och jag hittade en hel hylla med sockerfria produkter :) Tyvärr är det en bra bit att gå för att komma dit, det tar ungefär 30min. Så på hemvägen blir det lätt tungt med alla matvaror så jag och Eli unnade oss en taxi, jätteskönt. Det kostade 5,39lei vilket är runt 15kr! Efter den utmattande shoppingen på Kaufland blev det soffan och en bra film. Vi såg Billy Elliot, det var länge sen jag såg den men den är lika bra om inte ännu bättre nu. Jag får verkligen abstinens efter dans när jag ser den. Jag och Alex (som också är intresserad av dnas) ska försöka att hitta en dansskola här så vi kan få dansa loss (och samtidigt lära oss rumänska).

Okej, internet uppkopplingen här är inte speciellt bra så det fungerar inte att ladda upp bilder :( Tänkte visa ett typiskt exempel på rumänska flingor. Det var små kakbitar! Men ni får bilder så snart som möjligt.

Middag

Igår kom två ex-volontärar hem till vår lägenhet och hälsade på. Det var Eva, den svenska volontären som jag pratat med innan jag kom hit, och en volontär från Tyskland. De åker hem på lördag eller söndag så de ville komma till Arad och säga hej då till alla. De bor annars i en stad cirka 1 timme här ifrån som heter Tiramisoara. Vi gjorde ett helt storkok till middagen för vi var 9 tjejer som skulle äta. Vi hade även bjudit in Jeanne, en fransk volontär som är i samma projekt som oss men ska jobba som reporter. Maten blev mycket lyckad och hela kvällen var bra. Det var kul att träffa Eva på riktigt också eftersom jag mailat med henne så mycket innan. hon berättade också hur vanligt det är här i Rumäninen att lifta. Jag vet inte riktigt om jag ska våga mig på det men redan ikväll kommer några från våran lägenhet att lifta till Timisoara. Jag, Christina och Alex ska nog åka tåg vilket inet är så dyrt. Det kostar kring 10lei vilket är cirka 30kr, har jag hört sen får vi väl se vad som stämmer.

Så ikväll ska alla tjejer till Timisoara för att gå på Eva och den tyska tjejens avskedsfest. Det ska bli spännande att se den staden. De ska ha Starbucks där :) Jippi!  

 
Barbara och jag stod för huvudrätten som bestod av ris men stekta grönsaker til. Alex gjorde efterrätt med någon form av yoghurt, banan, choklad och honung.Eva och Denise pratar glatt svenska med varandra.

 
Mys middag.