Pluggis

Puh, nu har jag suttit hela eftermiddagen och pluggat på körkortsteori. Jag har så att man kan spela på datorn och svara på massa frågor men tillslut så lär man sig frågorna utantill och vet då svaret. Visst, det är bra att man lär sig men då lär man sig endast svaren till frågora som är på spelet. Förstår ni? Men jag fick ett tips av min fina vän Josefin om en hemsida som är jättebra för dem som pluggar teori som heter www.korkortonline.se. Där kan man göra ett test som liknar det riktiga provet som man gör sen och det är helt gratis. Sen kan man köpa till massa frågor om man vill, men att läsa sammanfattningen och säkerhetskontrollen är helt gratis. Bra va! Är det någon annan som har ett bra tips på var man kan hitta information om körkortsteori så är det varmt välkommet :)

Nu blir det lite pluggpaus och Desperate Housewives väntar tillsammans med en kopp te.

Älskar SÖS

Tänk att det är de små sakerna som lyser upp vardagen. Det kan vara så enkla saker som att disken är gjord när man kommer hem, att någon på gatan säger hej, en trevlig busschaufför... Idag var det en lapp som lyste upp min dag.

Jag går på SÖS ungdomsenhet för min diabetes och har blivit väldigt nära med de som jobbar där. Det är lite som ett extra hem faktiskt, är där ungefär varannan månad beroende på hur mycket hjälp jag behöver. Det som är bra med min mottagning är att alla som jobbar där är engegerade i sina patienter och bryr sig på rikitgt. När jag har haft frågor kring min diabetes har jag inte tvekat en sekund på att ringa och prata med en sköterska där. Och idag när jag kom hem fick jag ett bevis på hur fina människorna är som jobabr där. Jag ett brev från SÖS med ett recept för ketonstickor och på receptet sitter en liten gullig lapp med ett klistermärke på. Jag är inte barnslig och samlar på klistermärken men jag tycker att det var en fin gest som visar att någon har tänkt på en.

Mardrömm

Vaknade imorse med en konstig känsla i kroppen men visste inte riktigt vad det var... Efter ett tag böjar det klarna upp och jag mindes vad jag drömde inatt. Det kanske inte var en typisk mardrömm men för en diabetiker var det riktigt hemskt. Jag drömde att min blodsockermätare var trasig och att jag kunde inte se de värden som jag mätte. Lite larvig att bli rädd för en sådan liten sak men att inte kunna mäta sitt blodsockervärde kan vara ett stort problem. För er som inte vet så mycket om blodsockervärden kan jag säga att det är precis som det låter, genom en blodsockermätare mäts det hur mycket socker man har i sitt blod. För en person som inte har diabetes är detta ingenting man måste göra eftersom er kropp regelerar detta värde själv. Men för en diabetiker som inte har en fungerande bukspottskörtel är denna mätare till stor hjälp. Utan att veta sitt värde kan det vara svårt att reglera med rätt mängd insluin.

Jag tror att jag drömde denna dröm för att jag har haft lite strul med min egen mätare och så kanske de oroande känslorna visar sig när man drömmer, vad vet jag :P Nu har jag i alla fall testat mitt blodsocker och det var helt okej och mätaren fungerade, tack och lov.