En jämn dag

Blodsockret har legat runt 10mmol/L hela dagen och det är jag otroligt nöjd med. Hellre att jag ligger lite för högt och jämt än massa toppar och dalar. Kroppen mår mycket bättre av en jämn blodsockernivå också :) Så nu är det bara att stegvis försöka att sänka blodsockret. Det blir en utmaning nu när julen närmar sig men jag gillar utmaningar och det är viktigt att ha ett mål att sträva efter. Jag har kommit på nu också vad min belöning ska bli om jag lyckas med ett HbA1c under 6,5%, en iitalaskål!

Min dietist sa en gång att ett kokt ägg som en del av frukosten hjälper till att stabilisera blodsockeret under hela dagen, samma sak med kanel, så imorgonbitti blir det äggmacka till frukost och kaffe med kanel i!Något som är värt att kämpa för!

Pepparkakor

Igår blev det traditionell pepparkaksbakning hemma hos min prins mamma. Ibland undrar jag om jag får högt blodsocker bara jag är i närheten av sötsaker. Jag var verkligen noga med att ta extra insulin till middagen och till pepparkaksfikat igår men ändå låg jag högt. Trist, jag blir så dåsig av att ligger högt i blodsocker.

Idag ska det bli en bättre blodsockerdag har jag bestämt! Om cirka två veckor ska jag till min diabetesmottagning och då ska mitt HbA1c vara bra! Det är viktigt att ha ett mål och något att kämpa för. Om jag har ett HbA1c under 6,5% så ska jag unna mig något fint. Belöning är ett bra system :) Vad har ni får HbA1c-mål?

Ta hand om er inneboende!


Massa pepparkakor!


Snö!

Mer light!

Idag när jag skulle köpa light julmust på pressbyåran så fanns det inte! Fy skam! Så jag sa åt alla i min klass att fråga efter lightmust nästa gång de är på pressbyåran plus att jag frågade lite extra högt i kassan efter lightmust. Man ska ligga på och skapa en efterfrågan av mer lightprodukter! I flera länder finns det ett mýcket bredare sortiment av diabetesvänliga produkter än det som finns i Sverige. I Rumänien fanns det otroligt mycket lightvarianter och också i England har de massvis. Men visst är det konstigt att det inte finns så mycket i Sverige när vi är ett av alla världens länder som har flest diabetiker!? Så tjata ni med så ska vi nog kunna få igenom det mesta :)
Mer light åt folket! (Eller hitta ett botemedel för diabetes)