Samma misstag

Åh, vad skönt med en ledig helg! Äntligen! Jag passade såklart på att ta en sovmorgon imorse :) Jag gick upp och tog min lantus vid 9, numera tar jag 14 enheter på morgonen och 10 enheter på kvällen. Sen gick jag och la mig igen - det skulle jag inte ha gjort...

Jag testade blodsockret när jag var uppe vid 9 och då låg jag på 5,3 mmol/l, helt perfekt. Men efter en sen frukost så blev mitt blodsocker högt. Att jag aldrig lär mig att jag borde äta frukost senast vid 9 och sen sova lite mer. Jag har märkt mer och mer hur beroende jag är av insulin på morgonen och om jag inte tar det i tid så blir ofta hela dagen förstörd sen, tyvärr. Har ni samma problem?
Jag fick besök av min lillasyster idag. Vi gjorde pärlplattor :)

Boksläpp

Minns ni att jag skrev om Astrid och Elin som ska ge ut en bok om diabetes typ 1? I alla fall så släpps deras bok snart och i den boken kommer det att finnas en intervju med mig :) Jag har blivit bjuden på deras reliasefest och det vore superkul att gå men tyvärr ligger det för långt bort. Jag hoppas att deras fest blir rolig och att det kommer massa folk!
De gör helt rätt i att skriva en bok som denna!
Det ska bli spännande att läsa den sen :)

Ny struktur

Jag har alltid tagit min lantus på morgonen. Många tar sitt långtidsverkande insulin på kvällen för att inte vakna på höga blodsockervärden men för mig har det fungerat bäst med att ta den på morgonen, tills nu. Jag pratade med min diabetessjuksköterska idag (tack gode gud för att de finns) och hon tyckte att jag ska dela upp min lantus. Så nu ska jag ta 10 E på kvällen och 14 E på morgonen och förhoppningsvis kommer det att bli bättre värden.

Diabetessjuksköterskor är fantastiska! Alltid finns de där om man behöver hjälp, råd eller stöd. Det tog 50 minuter innan jag fick svar på mitt mail till min diabetessjuksköterska, det är snabbt!

Hur gör ni med erat långtidsverkande insulin?

 

Min skyddsängel kan förhoppningsvis hjälpa mig med blodsockret.