Norge

Så vad hände i Norge?

Fredag:
Jag och mina två kollegor kom till Oslo vid 10 på morgonen. Eftersom mötet inte började förens vid 17 hade vi lite tid att turista i staden. Tyvärr var det vädigt dåligt väder så det var inte så roligt att gå omkring utomhus. Men vi han se Operahuset, en fantastisk byggnad med en spännande arkitektur och så tittade vi på isskulpturer som stod på torget i ära åt skid-VM.

På kvällen hade vi vårat första möte som handlade om social media. Riktigt intressant! Efter mötet gick vi ut och åt på en thailändsk restaurang.

Lördag:
Vi började morgonen med att ta tunnelbanan upp i bergen och hamnade i Holmenkollen, där skid-VM hölls. Vi klätrade upp för bergen i snö upp till knäna och rängdes med tusentals norrmän. Vi såg tjejernas lopp med längdskidor. Vilken upplevelse det var!

Senare på eftermiddagen så hade vi möte om Livets gång, som förhoppningsvis kommer att bli en nordisk händelse. Sen diskuterade vi hur vårat samarbete kan fortsätta mellanSverige, Norge, Finland och Danmark.

Söndag: 
Möte på förmiddagen där vi pratade om den kommande rean till Dubai. I vinter så ska det för första gången hållas en internationell konferens för unga med diabetes. Det kommer att bli så häftigt! Vi ska skicka en representant från Sverige! Tänk vad långt arbetet med diabetes typ 1 har kommit då det ska hållas en STOR konferens! Det gör mig otroligt glad att arbetet går framåt.

Vi hade möte tills lunch och sen gick planet hem till Sverige vid 16.

Det har varit en spännande helg och det känns helt fantastiskt att vi har ett nordiskt samarbete. Det ska vi vara rädda om och fortsätta arbeta med!


Operahuset.


Första kvällen på Thairestaurangen.


På väg till berget.


På skid-VM.


Hela gänget åå torget i Oslo där de hade prisutdelningen.
Vi fick se kronprinsen av Norge!Norrmännen stavar allt som det låter. Sitron!

Jobbet som aldrig tar slut

Jag som sa att jag aldrig skulle bli en sådan person som tar med mig jobbet hem.. Tji fick jag! Jobbet med Ung Diabetes är ett jobb jag älskar och aldrig skulle byta bort med det är otroligt tidskrävande. Just nu jobbar jag för fullt med att få ihop allt innan rådsmötet som vi ska ha i helgen, det är samtal, telefonmöten och rapporter som ska skrivas. Mycket arbete men mycket roligt! Denna gång ska vi vara i Kalmar! Jag har hört att det är en fin stad så jag hoppas på det bästa.

Ni har väl inte missat att vi ska ha en lokal aktivitet i Kalmar på lördagen!? Följ gärna med om ni kan!


Godaste te

Jag vill tipsa alla som tycker om te om ett supergott te som smakar jul! Det har smak av russin, äpple och kanel. Det kanske låter som en konstig blandning med det är hur gott som helst! Perfekt att dricka om man är lite sötsugen.

Gott te!