Botemedel på väg

Den här filmen hittade jag på SVTplay och ger hopp till ett botemedel för diabetes typ 1. Jag blir alltid lika glad när jag ser hur forskningen framskrider om diabetes.


Igång med träning

Äntligen har jag kommit igång med träningen igen. Idag var jag på gymmet efter skolan och hade en mjukstart och gjorde lite rehabliteringsövningar för mitt knä. Vad skönt det var att få röra på sig, jag har glömt hur mycket jag tycker om det. Jag hade också glömt hur extremt känsligt mitt blodsocker blir av träning. Trots att jag laddade med ett äpple innan träningen och åt en banan efter träningen så visade blodsockermätaren på 2,8 mmol/l på vägen hem. Suck, vilket pussel det kan vara att få ihop det ibland. Men fyra dextrosol gjorde susen och nu ska jag laga en god middag så blodsockret håller sig resten av kvällen.

Tränar ni något?

Diabetesportalen

Nu har jag nyss gjort en intervju för Diabetesportalen som kommer att publiceras på deras hemsida någon gång i vår. Spännande! Diabetesesportalen beskriver sin hemsida som detta:

Diabetesportalen är en vägledande kompass, inte ett regelverk. Här finner du guldet i informationsfloden direkt istället för att söka på flera ställen. Idén är att leverera den bästa informationen “direkt och rakt på”. På sidan finns mängder med tips, beskrivningar av hjälpmedel, länkar, nyheter och mycket mer att återkomma till. Du behöver inte ta in allt på en gång utan läs en del och kom tillbaka för att fördjupa dig. Känn dig som hemma, klicka dig runt genom menyn högst upp och ta till dig det just du fastnar för. Sidans mål är att hjälpa och alltid vara aktuell.