Retsamt

Ännu en dag så har mitt blodsocker varit lite retsamt... Men jag tänker inte ge upp, jag ska ta kampen! Jag vill styra mitt blodsocker och inte tvärtom. Ofta kollar jag mitt blodsocker och äter utifrån det värdet som visas. Som nu till exempel, mellan lunch och middag blir jag ofta hungrig och behöver stoppa i mig något, men nu visade blodsockermätaren 10,0 mmol/l och då skulle jag i vanliga fall inte äta något.

Om mätaren visat 5 mmol/l hade jag nog stoppat i mig något. Detta beteende måste jag ändra på så att jag bestämmer när jag ska äta och äter när jag känner mig hungrig och inte bry mig om vad mätaren visar. Sen är det såklat att jag inte känner mig lika hungrig när jag ligger lite högt och mer hungrig när jag ligger lågt... Det är en hel vetenskap att tyda och mixa med blodsocker!

Nej, nu ska jag äta en knäckemacka så att jag inte hungrar ihjäl innan middagen och jag ska ta lite insulin till det. 


Mitt blodsocker retar mig, jag vill ligga under 10 mmol/l.


Jag är glad trots höga värden. Ikväll ska jag och sambon få finbesök!
Jag står för efterrätten och det blir något diabetesvänligt. Uppdaterar sen.

En dålig blodsockerdag

Ibland är vissa dagar hopplösa med blodsockret. Idag har det varit en sån dag. Har legat runt 12 mmol/l hela tiden vilket gör mig trött och hängig. Jag vill vara frisk och pigg! Jag undrar om det höga blodsockret kan hänga samman med att jag känt mig lite krasslig de senaste dagarna, infektion höjer blodsockret. Jag hoppas verkligen att jag slipper blir sjuk nu när jag är ledig i helgen också.

Jag har som vanligt proppat i mig massa C-vitamin men det tycks inte hjälpa. Så nu gäller det att vila och sova bort sjukdomen som är på väg. Frisk luft brukar alltid vara bra så ikväll när jag och sambon ska storhandla ska jag gå av bussen lite tidigare och gå en bit. Förhoppningsvis blir blodsockret bättre under kvällen.


Just nu dricker jag denna C-vitamin varje morgon. Perfekt att ha istället för juice.

Träning

Nu har Ung Diabetes tema på sin hemsida och temat är träning. Det är perfekt för alla oss som behöver bli lite peppade för att komma igång och träna, det står också om kost och sen är det några recept. Gissa vem som har skrivit recepten? Jag har varit duktig och kommit igång med träningen på riktigt nu, efter att mitt knä blivit "friskt" kan jag träna lite mer :) Men idag känner jag mig lite krasslig, jag vill verkligen inte bli sjuk så jag tar det lugnt med träningen idag.