Diabetescoaching

Idag tog jag steget! Jag har börjat gå hos en diabetescoach för att få hjälp att styra upp livet med diabetes typ 1. Jag kommer att träffa min coach ett antal gånger fram till jul och vi började att "arbeta" redan idag. Jag tänker inte berätta allt vi pratade om eftersom mycket är väldigt personligt men jag har satt upp egna mål som ska hjälpa mig till en bättre blodsockerbalans. Har ni tagit hjälp av någon professionell någon gång för att prata om diabetes? Det som är så underbart med min coach är att hon själv har typ 1 diabetes, så när hon säger "jag förstår" så gör hon verkligen det.

Diabetes app

Hej! Jag har fått lite frågor om den diabetesappen som jag använder mig av. Jag kommer att testa några olika men hittills har jag testat en som heter Diabetes UK, eller D Tracker. Om man söker på diabetes på app store så kommer den upp. Loggan är vit och rosa. Jag gillar den appen eftersom den inte är så komplicerad. Den har många olika alternativ och man kan välja hur mycket info om sin diabetes som man vill skriva in. Jag har valt att dokumentera blodsockernivåer, insulindoseer och känningar samt höga blodsockervärden. Något som är bra med denna app är att det räknar ut medelvärdet på dit blodsocker varje dag plus att den visar hur många enheter insulin som du tar på en dag. Jag trodde inte att jag tog så mycket insulin som jag faktisk gör så det blev ett uppvaknande!

Självklart är appen gratis! Använder ni er av något datorprogram som dokumenterar eran diabetes?Så här kan man se hela dagens anteckningar.


Man kan se blodsockerkurvan under dagen.


Den här funktionen är min favorit. Jag ser hur många enhetr insulin jag tagit under dagen (novorapid + lantus) samt vad mitt medelvärde för blodsockret varit.

Livets gång

Jag satt och läste lite i tidningen Diabetes som Svenska diabetesförbundet ger ut. Vi från Ung Diabetes har alltid några artiklar med, i nummer 5 skriver vi om LUD och alkohol och diabetes. Och så skrev vi om Livets gång och då ser jag en bild på min mamma, lillasyster och moster och kusin som var där och gick!