Myskväll

Denna dag har varit en lugn dag, jag vaknade upp och kände mig helt slut! Jag vet inte om det berodde på gårdagens ketoner eller nattens låga blodsocker men jag har i alla fall tagit det lugnt idag och fixat lite hemma. På eftermiddagen hämtade jag min lillasyster på förskolan och så åkte vi hit och bakade, ritade, kollade på Youtube klipp med ABBA och dansade runt. Det är så härligt med barn och så mysigt att ha en liten syster!
 
Nu ligger hon och sover i vår stora säng och jag passar på att ha en myskväll för mig själv, dricker te, bläddrar i tidningar och kollar på film. Blodsockret idag har varit hyfsat bra, lite för högt för att jag ska vara nöjd men det är svårt så här i början med pumpen och veta vilken av alla program jag ska välja, vanlig bolus, förlängd bolus, höja basaldosen? Det finns ju många fler alternativ att justera blodsockret med pumpen än med pennor men det tar ett tag innan jag lär mig vad som passar mig bäst. Tålamod är nyckeln men jag är ivrig och vill gärna att det ska funka på en gång.

Busunge nummer 1!
 
Lika?
 
Muffins på gång i ugnen.
 

Ketoner

Nu ska ni får höra vad som hände igår... Som jag skrev så låg jag lite högt på eftermiddagen och blev lite fundersam, så jag testade ketoner och då låg det på 1,5! HJÄLP! Jag blev jätterädd och nervös, har ju aldrig haft ketoner innan förutom när jag insjuknade. Jag försökte att få tag på min diabetesmottagning men de hade stängt för dagen så då ringde jag och rådgjorde med två av mina kompisar som också har pump. Vi pratade mycket om vad som kunnat orsaka detta och analyserade fram och tillbaka. Tillslut bestämde jag att jag skulle byta ut allt, så jag bytte insulin, nålar, infusionssett, stickställe ja allt. Och kan ni tänka er, bara efter 30 min hade ketonerna sjunkit till 1,3 sedan 0,6 och på kvällen 0,3 och jag kunde andas ut...
 
Jag blev riktigt stressad när jag såg att jag hade ketoner och i den broschyr som jag fått av sjukhuset så stod det att om man hade 1,5 i ketoner och över samt ett blodsocker på 17,0 mmol/l så skulle man kontakta sjukvården. Det är läskigt att det kan gå så snabbt med ketoner, och utan att jag märkte det. Jag kände inte ens av mitt höga blodsocker! Jag misstänker att det var insulinet som var dåligt, eller är nästan helt säker på det.
 
Vilken tur att jag var hemma när det hände i alla fall. Det är ju inte så att jag går omkring med extra insulin, infusionssett och ampuller i väskan. Så om detta skulle hände när jag är ute någonstans så blir det raka vägen hem. Jag antar att det är det som är nacktdelen med pump. Men jag har inte blivit avskräckt av händelsen utan det känna fortfarande väldigt bra med pumpen!
 
Vill ni läsa om ketoner kan ni göra det här, här och här.
 
En ketons uppbyggnad. Bildkälla.

COLDPLAY

 
 
Befinner mig på konsert ikväll med bästa bandet ever! Så skönt med pumpen och slippa passa tiden 21:00 för min lantus!