Vanilj

Såklart blev jag låg efter middagen! Men jag skrattar bara åt det, det är så typiskt för min diabetes att ligga högt för att sedan dyka ner lågt. Blodsockret fixades med en god proteinshake från Holistic med vaniljsmak och så lite Hallon. Supergott och supernyttigt. Nu kommer förhoppningsvis blodsockret att ligga bra under natten.

BLÄ

Sitter hemma i soffan och mina ögonlock orkar knappt hålla sig uppe, törsten är enorm och illamåendet, vi ska inte ens prata om det. Gissa hur mitt blodsocker ligger!? Jag är inte hungrig heller men för att få ett bra blodsocker gäller det för mig att äta regelbundet så jag får i mig insulin regelbundet eftersom jag har pennor...

Det står i alla fall en god fisksoppa och kokar på spisen så jag hoppas att jag får lite aptit snart. Jag har redan tagit en skvätt extra insulin så jag hoppas att jag snart kommer ner i en normal nivå. Högt blodsocker retar mig otroligt mycket, det förstör onödigt mycket och hela eftermiddagen har jag varit trött och inte orkat plugga. Jag kan förstå att de som har diabetes har rätt till 50% mer tid till tentor i skolan. Ett lågt värde är lättare att få till en normal nivår för mig, det går snabbare, bara att äta något men ett högt värde... Det är mer krångligt och tar längre tid att få till en bra nivå.

Mina bästa tips vid högt blodsocker:
  • Försök att ta reda på vad som orsakar det höga värdet, infektion, stress eller liknande?
  • Drick mycket vatten.
  • Vila.
  • Ta extra insulin i små doser successivt för att inte råka bli för låg.
  • Ät som vanligt för att få in rutin.
  • Ta en promenad ute för att varva ner och få frisk luft.

 

Tummen ner för högt blodsocker!

 

Tummen upp för bra blodsocker!

Pizza

Jag lever efter den filosofin att min diabetes inte ska hindra mig från något i livet. Jag vill kunna leva som alla andra och ser inte min diabetes som ett hinder. Självklart kan diabetes begränsa mig i livet och det är helt naturligt men jag vill inte aktiv undvika saker för att jag är rädd att sabba blodsockret.

Det finns massa åsikter och fördomar om vad man ska och inte ska äta när man har diabetes och jag har testat lite olika varianter. Nu vet jag vad jag själv mår bäst av och jag tycker att ni också ska testa lite olika kostinriktnigar för att lära er vad er kropp mår bra av och hur erat blodsocker påverkas.

Pizza är väl den klassiska du-får-absolut-inte-äta om du har diabetes. Visst kan jag hålla med om att köpa pizza inte är det bästa för blodsockret men om inte det funkar så hitta en annan väg. Gör hemmagjord pizza istället! Mycket roligare och godare och framförallt nyttigare. Om man gör egen deg kan man ha koll på hur mycket mjöl man har i, om man gör egen tomatsås kan man använda sig av mindre socker än vad det är i färdiga tomatsåserna som man köper. Istället för att ha lite fyllning på pizzan så det blir en bit med mycket deg så ös på med god fyllning! Jag gjorde egen pizza igår som blev jättegod. På pizzan hade jag tomatsås, champinjoner, salami, mozarella, tomat och basilika. Och så gjorde jag en stor sallad till och gissa vad - det var inget problem med blodsockret!

Det jag vill säga är att låt inte diabetes hindra er, den kan begränsa er men hitta då en ny och annan väg mot ditt mål!

Gott med pizza!