Hem ljuva hem

Åh, vilken härlig resa jag har haft. Det var varmt, nästan 40 grader varje dag och så himla fint. På hotellet vi bodde fanns det både en strand och två olika pooler. Vattnet i havet var jättevarmt så om man ville svalka sig var man tvungen att gå till någon av poolerna.
 
Något som blev en glad överraskning var att mitt blodsocker har legat bra under hela resan med undantag från själva resdagarna. Det är något som händer i min kropp när jag sk resa, kanske stress och nervositet, men mitt blodsocker blir alltid högt när jag ska flyga. Men som sagt, under själva resan var det bra, jag kunde till och med unna mig en glass utan att det påverkade blodsockret mycket. Många säger att de behöver mer insulin när det är varmt ute men jag behöver mindre insulin när det är varmt. Tänk att samma sjukom kan te sig så olika hos olika människor.
 
 

Duppelt upp

Imorgon åker jag till Egypten på semester. Gud, vad jag har längtat! I en vecka blir jag borta så jag vet inte hur mycket bloggande det blir då. Jag ska bara sola, läsa, sova, äta god mat och njuta av att vara ledig! Vi åker på All inclusive vilket känns väldigt skönt för mig, det kommer allti att finnas något att äta (om jag skulle bli låg).
 
När man har diabetes typ 1 och reser är det mycket att tänka på. Jag har med mig dubbel uppsättning av allt. Jag har hälften i min väska och pojkvännen har den andra hälften, det är lika bra att sprida ut sakerna om något skulle hända med väskorna. Läkarintyg är med också och massa dextrosol!
 

Aladdin

Äntligen börjar min semester! Jag har jobbat i 5 veckor nu men tiden har bara flugit förbi. Tänk att sommaren kan gå så snabbt!
 
Idag hade vi fredagsfika på jobbet och jag fick som ofta höra en kommentar "Nora, kan du fika?". Kommentaren var mer nyfiken är dömande så jag berättade glatt att det går bra för mig att äta något sött ibland och att det jag behöver göra då är att ta lite extra insulin. Det är trist att diabetes typ 1 fortfarande missuppfattas av många och speciellt inom vården. Men jag berättar gärna och förklarar för dem som är nyfikna :) De flesta brukar bli förvånade över att den som har diabetes typ 1 kan leva ett näst intill normalt liv. Det gör mig väldigt glad när någon som har en fördom frågar mig så jag kan få förklara hur det egentligen ligger till.
 
Något som jag blev jätteglad för var en avslutningspresent som jag fick, en Aladdin chokladask. Jag blev helt överlycklig, för det första för att jag ÄLSKAR choklad och för de andra att de inte behandlade mig annorlunda för att jag har diabetes. Det lönar sig att berätta om typ 1!