Hard work

Nu är jag på Svenska Diabetesförbundets kansli och jobbar. Vi håller på att rensa lite i vårt rum bland alla papper och affischer. Kul att träffa diabetesgänget igen :)

Efter en dag

Första dagen med pennor gick relativt bra. Blodsockret låg stabilt men lite för högt, precis som jag skrev igår. Sen började det stiga på eftermiddagen så jag misstänker att min lantusdos var för liten så idag har jag höjt den några enheter. Annars har det fungerat bra med pennor. I morse när jag och sambon satt och åt frukost blev han helt förvånad när jag tog fram mina pennor "har du bytt". Jag berättade för honom i förr går att jag skulle byta dagen efter men igår så sa jag inget, missade det helt. Men i alla fall betyder ju detta att pumpen inte ahr varit ivägen för varken honom eller mig när vi sovit eftersom han inte ens märkte att den var borta. 
Jag ska kämpa på ett tag till med pennor nu och till nyår ska jag nog försöka att göra ett slutgiltigt beslut om vad jag trivs bäst med. 
 
Jag känner mig väldigt julig idag med grön tröja och röd penna :)

Tillbaka till...

Pennor! Jag har velat ganska mycket kring om jag ska ha pennor eller pump. I början med pumpen så låg blodsockret för högt men sedan har det faktiskt blivit väldigt bra. Men jag känner ändå att jag inte trivs helt med pumpen och därför tar jag nu en liten pumppaus (som min sköterska säger). Nu tänkte jag köra med pennor i kanske en månad så jag kan jämföra med pumpen. Det som känns mest bekvämt och ger bäst blodsocker är det som kommer att bli det slutgiltiga. 
 I morse kopplade jag ur pumpen och tog Lantus igen. Under dagen har blodsockret legat stabilt, runt 10mmol/L så jag är inte helt nöjd. Men jag antar att det tar ett tag för kroppen att vänja sig vid Lantusinsulinet eftersom jag bara hade Novorapid med pumpen. Ikväll ska jag träna och det ska bli spännande att se hur blodsockret ter sig då och det ska bli skönt att slippa att ha en pump som skumpar runt!
 
Tillbaka till pennor.