Ny kompis

Jag har fått en ny favorit bland druvsocker. Denna kommer från druvsocker.nu och favoritsmaken är cola! Det jag gillar med denna druvsockervariant är att de är lite mjukare och blir inte hårda lika snabbt. Det är kul att testa lite nya smaker också! Vilken är er favoritsmak av druvsocker?

Hopplöst

Igår hade jag tenta i läkemedelsberäkning, vilket självklart resulterar i högt blodsocker. Stress/nervositet = adrenalin = högt blodsocker... Suck. Det blev inte bättre heller när bara en del av lunchdosen pumpades in. Jag tror att jag måste ha kommit åt en knapp och avbrutit dosen. Insulinpump har helt klart sina nackdelar. Så eftermiddagen igår präglades av törst och magknip. Det här blev ett ganska negativt inlägg men alla dagar med diabetes är inte soliga och ibland är det en riktig kamp!

Tjuvstart

Jag vet att det inte är Halloween riktigt än men igår var min lilla lillebror här och då tjuvstartade vi lite med Halloween. Vi gjorde iordning en pumpa och bakade läskiga muffins (de skulle bli röda som blod men de blev rosa och söta istället). Hur som helt så blev det massa pumpakött över som jag tänkte hitta på något med. Jag har aldrig lagat mat eller bakat med pumpa innan så det ska bli spännande att se resultatet. Ikväll tänkte jag försöka mig på detta recept. Ris är inte det bästa att äta för mitt blodsocker men tillsammans med laxen är det en bra kombination. Jag blir ofta låg efter att jag har ätit fisk eftersom det innehåller så lite kolhydrater. Jag hoppas att det blir riktigt smarrigt med pumparisotto!
 
 
Visst blev den bra!?