Gott nytt år!

Gott nytt år alla fina läsare! Hoppas att ni går en fin kväll! Sensorn fungerar fortfarande så jag kan vara lugn när det gäller blodsockret ikväll! Om ni ska dricka alkohol ikväll så kom ihåg att ÄTA något innan ni lägger er så att blodsockret inte sjunker för mycket! 
God morgon

God morgon på er denna nyårsafton! Vad ska ni göra idag? Här i Funäsdalen har det kommit massa snö under natten så vi ska ut på långpromenad.. Nu ska jag ladda upp med en stor frukost så att blodsockret håller sig bra. 
Hej rekyl

Jaha, andra dagen i skidspåret! Idag gick det mycket bättre att åka och vi åkte cirka en mil! Först åkte vi 5 kilometer på förmiddagen och då höll sig blodsockret jämt och bra men blev lite lågt tills lunchen. Jag hade sänkt basaldosen under dagen med 20%. Till lunch laddade jag på med pasta för att orka eftermiddagen och tog 1/2 dosen insulin till maten. MEN... Efter cirka 10 minuter i spåret på eftermiddagsturen så började sensorn larma för lågt blodsocker. Jag tog fyra dextrosol på en gång och körde vidare. Men efter ytterligare några minuter larmade det igen och blodsockret var fortfarande på väg ner. Typiskt, jag tog två stycken dextrosol till och kopplade bort pumpen och körde vidare. Fy, vad trött jag var den sista biten men jag är så envis så jag ville köra klart turen. Och så vill jag inte att min diabetes ska få vinna, jag bara skulle köra klart även om sockret var lågt. När vi var klara låg blodsockret på 3,8 mmol/l. Då tog jag en stor bulle och efter det så sjönk inte blodsockret längre...

Men istället så steg blodsockret någon timme senare och det har inte slutat att stiga än... Rekyleffekt kallas det. Så himla typiskt! Blä och usch och fy!!