5,6 mmol/l

Hej alla! Vill önska er alla en trevlig helg! Ska ni hitta på något roligt? Själv ska jag vara på diabetesmöte hela helgen. Det kommer att vara här i Stockholm så jag slipper åka långt. Fast det tar nästan 1 timme att åka ändå! Stockholm är stort!

Jag upptäckte idag att jag bara har en kartong med nålar kvar! Mailade min sköterska på en gång och fick svar efter 2 timmar att en beställning är gjord och skickad till mig. Perfekt! I vanliga fall beställer jag mina hjälpmedel via Mina vårdkontakter men alla mina recept fanns inte där, därför var jag tvungen att gå via min sköterska. Blodsockret fortsätter att ligga stabilt, just nu på 5,6 mmol/l. Perfekt!

Hej då praktiken

Jaha, så har jag gjort mitt sista pass på praktiken och också sista passet på mon utbildning. Nästa vecka tar jag examen och tiden rusar fram! Kom hem efter praktiken med 7,0 mmol/l i blodsocker. Jag kollade min statistik för de senaste 30 dagarna och mitt medelblodsocker ligger på 9,4 mmol/l. Det är jag nöjd med men det ska bli ännu bättre! Men 9,4 mmol/l är ju som sagt bara snittet av de värden som jag mäter och jag tror att mitt medelsnitt faktiskt är lägre. Hoppas det i alla fall!!

Jag fick en fråga om jag alltid vaknar på natten om jag är låg, och det gör jag. Tyvärr så har jag inte lika starka symtom längre utan det är mer en magkänsla över att något är fel. En slags obehagskänsla. Jag hoppas verkligen att min kropp fortsätter att säga till vid låga värden för jag skulle bli väldigt rädd och känna mig osäker om jag inte längre kände när jag har lågt blodsocker. Hur fungerar det för er som har levt med diabetes typ 1 länge?

Keso

Jag är väldigt förtjust i keso, har älskat det sedan jag var liten och nu äter jag det nästan varje vecka. Ikväll ska jag träna kl 18:00 vilket är en lite dum tid för jag hinner inte äta middag innan och då blir middagen lite sen... Så då är det viktigt med ett bra mellis! Köpte keso med nötter och bär och så hällde jag på egen kokos, riktigt gott!! Det kanske blir ett äpple också så jag har energi för träningen!