En ledig helg

Åh, vad härligt det är att vara ledig en hel helg! Tog en ordentlig sovmorgon imorse men vaknade upp och tänkte "shit, nu har jag missat min lantustid". Men det gick bra och blodsockret låg på 6 mmol/l när jag vaknade. I början var jag jättenoga med att ta Lantus exakt samma tid varje dag men jag har märkt att för mig går det bra att skjuta på det någon timme. Det har gjort att jag blivit mindre stressad när det gäller insulinet. Men att höja lantusdosen var bra för nu har blodsockret legat stabilt under dagarna och även under natten. Jag har förresten fått min nya pump skickad till mig nu, bara för mig att hämta ut på posten men jag kommer nog köra med pennor någon vecka till innan jag kör igång med pumpen igen. Jag tycker att jag har känt mina höga och låga värden tydligare sedan jag bytte till pennorna, vilket är väldigt skönt! Jag undrar om det beror på att jag har Lantus igen?

Idag har jag varit och ätit lunch med en kompis och tagit en lång promenad på Söder. Så skönt med sol!

Vår

Nu är våren här på riktigt! solen lyser, det är blå himmel och blommor börjar komma fram. Jag hade tänkt att åka och träna innan jobbet idag men det var så himla härligt väder så jag gick ut på en långpromenad istället. Blodsockret låg på 7 mmol/l innan promenaden och på 4 mmol/l efter. Perfekt! Jag höjde min lantusdos imorse och det verkar fungera bra. Jag har ju kvar pennorna nu eftersom min pump är trasig och jag väntar på att företaget ska skicka en ny pump till mig. Men just nu fungerar det bra med pennorna så jag har inte bråttom med att börja med pumpen igen...

Semeldagen

Har ni ätit någon semla idag? Jag har ätit den godaste semlan idag! Den var helt underbar! Vi blev bjudna på semlor av vår avdelnings överläkare, väldigt generöst av henne! Det gjorde i alla fall mig och mina kollegor på bättre humör. Vi satt och fikade några minuter och jag glömde nästan bort att ta insulin till semlan. Jag har blivit så van att alltid ha pumpen med mig så jag tänkte att jag redan hade tagit insulin. Det kändes väldigt krångligt sen att gå till skåpet och hämta pennan och ta insulin. Pumpen är verkligen bra då man vill ta insulin i farten, haha!

Nu ska jag hem en snabbis och äta mellanmål och sen blir det träning!