London calling

Imorgon sätter jag mig på ett flygplan tillsammans med mina vänner och åker till London! Gud så härligt det ska bli. Det blir en miniweekend och vi åker hem på söndag. Planerna för helgen är självklart att turista massor, dricka Starbucks kaffe, shoppa, äta god mat och bara må bra :) Vi får se hur det blir med bloggandet, skriver så fort jag får en chans.

När jag reser utomlands ser jag alltid till att ha en dubbel uppsättning av allt. Idag har jag laddat en extra penna med novorapid och en med lantus och dem ska min pojkvän få ha i sin väska. Det vore en mardröm om väskan kom bort med alla diabetesprylar! Därför är det bra att dela upp sina saker. Jag har också laddat med dextrosol :) Vet inte riktigt om det finns något motsvarande i England men jag ska hålla ögonen öppna. Det vore roligt att shoppa lite diabetesprylar också.

Minipennor

Sist jag träffade min diabetessjuksköterska berättade hon för mig om några nya engångspennor som kommit ut på marknaden. Och de är verkligen engångspennor. De är mycket små och smidiga så man kan lätt "smussla" med dem om man inte vill visa att man tar sina sprutor i offentliga miljöer. I de sprtuor som jag fick utskrivna får det plats 10 enheter. Man fyller alltså upp en liten spruta med så många enheter som man brukar ta till maten och så kan man ha med sig dem på dagen. Helt perfekt!

Ett minus är att det är svårt att se exatkta enheter på minisprutorna, om jag till exempel har fyllt upp den med 6 enheter med bara behöver 5 enheter kan det vara svårt att få i sig den exakta mängden. En vanlig penna skjuter ju alltid in inställda enheter, minipennorna kan endast spruta in hela dosen du laddat med för att få i de exakta enheterna.

Jag tycker att det låter väldigt spännande i alla fall! Lite knepigt men efter några dagar borde man ha fått in snitsen. Det är kul att se att det händer så mycket inom diabetesmarknaden. Och jag kan faktiskt berätta att dessa minisprutor används inom sjukvården så det känns kul att vi "patienter" också får tillgång till dem.


Kartongen är fylld med massa minisprutor.


Så här ser minipennorna ut. Går att använda en gång.


Så här ser fodralen ut.

Att plugga är ett heltidsjobb

Idag har jag suttit hela dagen och skrivit på min tenta. Och kan ni tänka er att jag tycker att det är riktigt roligt! Det är tur att man pluggar något som man brinner för :)

För mitt blodsocker verkar det vara  att vara hemma och plugga. Det är lugnt och jag slipper massa stress. Och ett stort plus när jag är hemma är att jag ska laga en riktig lunch vilket mitt blodsocker säger tack för. Sen kan man ta en "pluggpaus" och ta en liten promenad. Idag har jag legat runt 6 mmol/L hela dagen!