Sylt i burk

Visst gör man tokiga saker när man är låg!? Inatt vaknade jag 03:30 och kände att något inte riktigt stämde, så jag gick upp och kollade blodsockret som var lågt. Åh, nej! Jag var så himla trött så jag orkade verkligen inte ställa mig och fixa en macka, eller hälla upp fil i en skål. Nej, det fick bli något enklare. Först drack jag ett glas mjölk men kände att det inte skulle räcka för att hålla blodsockret stabilt tills morgonen. Så då tar jag fram en syltburk och en sked, tog några skedar. Haha! Det var perfekt, bara att gapa och svälja. Jag har nog aldrig ätit sylt förut för att häva en känning men det gick ju bra! Man tager vad man haver.

God natt

Jaha, då var dagens arbetspass slut och jag är på väg hem. Då blir det sängen bums med det samma! Viktigt att få sova när jag ska upp 05:30 imorgon. Blodsockret har legat bra men Gud var jag blev irriterad när jag skulle testa blodsockret! Började använda den som kan ta blodsockret i armarna, då behövs ett annat lock. På en gång får jag blåmärken. Så typiskt! Plus att blodet smetades ut och kunde inte sugas upp av stickan så jag var tvungen att använda 3 teststickor innan jag fick till det. Men nu ska jag fortsätta att testa i armarna ett tag, mina fingertoppar behöver vila. 

 

Fredag

Äntligen fredag! Har ni någon fredagskänsla än? Inte jag, jobbar kväll idag och dag imorgon så den där fredagskänslan har inte nått mig än. Det är en nackdel med att jobba som jag gör, man får sällan en hel ledig helg. Snart ska jag få mitt nya schema som gäller oktober-december. Jag har försökt att lägga mitt schema så att jag jobbar varannan helg, vore så himla skönt att få vara ledig varannan helg. Vi får se hur det blir... Idag har jag i alla fall tagit det ganska lugnt på morgonen, var iväg och handlade lite och bakade en äppelpaj som vi ska ha imorgonkväll. Vaknade på 5,2 mmol/l och hade 8,9 mmol/l innan lunch. Helt ok!