Medlemsträff

Nu sitter jag på tåget på väg hem ifrån en medlemsträff som Hufvudstadens diabetesförening anordnade tillsammans med Bayer. På träffen föreläste Bayer om CGM och olika forskningar kring kontinuerlig glucosmätning. Alla studier visar att de personer som använder CGM sänker sitt HbA1c. Det tycker jag är nog med bevis för att landstinget ska göra en upphandling av CGM så att vi som har diabetes får tillgång till dessa. Det är så otroligt frustrerande att det finns hjälpmedel som vi inte får ta del av. Eller vi får ta del av CGM om vi betalar för det själva. Jag och min diabetessjuksköterska räknade ut att en sensor (CGM-mätare), skulle kosta cirka 500kr per månad för mig. Alltså 6000kr per år, ganska dyrt tycker jag. Det borde vara en självklarhet att vi får en CGM om blodsockret kan ligga bättre med en sån mätare och då också förebygga olika följdsjukdomar. Det gäller att påverka och kämpa så att vi får CGM! Diabetesförbundet är en stark medlemsförening och genom dem kanske man kan påverka upphandlingarna. Annars så funderar jag på att köpa en sensor, även om det är dyrt. Men jag vill att min diabetes ska må bra och en sensor vore i så fall en god investering. 
Godis

Jag har väldens bästa sambo som tänker på min diabetes. Han hade varit och köpt godis tills hemmamyskväll och så köpte han massa sockerfritt godis. Det var faktiskt gott sockerfritt godis och smakade inte alls så mycket sötningsmedel som det brukar göra. Så nu kunde jag njuta av gott godis med ett bra blodsocker! 

Den lilla skålen har det sockerfria godiset. 

Ketonstickor

Förra veckan så var jag ju hos min diabetessjuksköterska och då förnyade hon lite recept. Bland annat gjorde hon ett nytt recept för ketonstickor. Hade bara 4 stycken ketonstickor kvar så det var verkligen på tiden att beställa nu! Men lite onödigt att man får en hel kartong när det bara ligger en liten kartong där i. Hur beställer/får ni era diabeteshjälpmedel?